Initiatiefnemers

De oprichters van Bomentuin "d'n Hooidonk" zijn Frens van den Biggelaar en zijn vrouw Mia van de Wiel. Frens is in het dorpje Liempde geboren en Mia in Sint Oedenrode (Boskant).

Als jong volwassene heeft Frens 18 jaar het vak van verpleger uitgeoefend, waar hij heel bekwaam in was. Mia was ook werkzaam in de zorg, waar ook zij zeer bekwaam in was. Ondertussen was hij getrouwd met Mia en kregen ze samen 2 dochters: Linda en Ellen.

Toch gooide hij rond zijn 35e het roer om en ging voor hovenier leren. Zijn vrouw Mia stond er volledig achter en zo zijn ze samen een hoveniersbedrijf begonnen. Het was hard werken maar bleek succesvol, en zo konden ze hun eerste stukje grond kopen. Dit aankopen van stukken grond herhaalde zich 17 keer in de loop der jaren.

​Als ze bij particulieren werkten, moesten er soms bomen gerooid worden en die gingen dan mee naar d'n Hooidonk waar ze met liefde geplant werden. Dat was het begin van het huidige arboretum. Later bezochten ze gespecialiseerde hoveniers om tot het huidige assortiment te komen van ruim 1800 verschillende bomen en struiken.

Het is hun levenswerk geworden en we willen hun passie met u als belangstellende delen.

Wilt u meer weten over het ontstaan van de bomentuin en de levensfilosofie van de oprichters?

Koop dan ons boekje "Bomen met een boodschap” geschreven door Piet van den Boom.   

Boekje Bomen met een boodschap 1
Boekje Bomen met een boodschap 1
Boekje Bomen met een boodschap 2
Boekje Bomen met een boodschap 2

Verkrijgbaar bij:   

- Readshop Sint- Michielsgestel

- Readshop Rosmalen  

- Theetuin de Leuterij (gevestigd in de bomentuin) tijdens de openingstijden   

Of te bestellen via: www.boekenpretenzo.nl  

Prijs:  €7,50 per boekje, exclusief eventuele verzendkosten.  

E-mailen
Instagram