Dit is een nieuwe pagina.


TREE ART FESTIVAL – Aanvullende informatie m.b.t. het programma


Rondleiding met gidsen

Stichting d’n Hooidonk heeft deskundige gidsen die alles weten over het ontstaan van de bomentuin, over de bomen die er nu staan en over de toekomst van de bomentuin. Doe je wandelschoenen aan en loop mee, zwervend tussen de vele bomen en hun verhalen.

www.denhooidonk.nl
Toegang: vrij, aanmelden nodig
Datum: 25 juni, 2 juli, 9 juli, 16 juli
Tijd: 14:00 en 16:00


Markt 

Op de markt staan diverse kunstenaars. Daarnaast zijn er ook andere participanten die een connectie hebben met het Tree Art Festival:


Floris Bomen
Wij zijn een kleinschalige fruitboomkwekerij met een grote verscheidenheid aan rassen, welke op natuurlijke en harmonische wijze worden opgekweekt. Bij ons kunt u terecht voor biologisch opgekweekte appelbomen, perenbomen, kersenbomen en pruimenbomen.
www.florisbomen.nl

Houtdraaien
Meer informatie volgt nog.


Bonsai boom vereniging
Meer informatie volgt nog.


De Boekwandelaar
Je houdt van lezen, je houdt van boeken en boekwinkels… maar wandelen is ook leuk! In mijn online winkel vind je boeken over… boeken, wandelroutes, wandeltochten, wandelen, schrijvers, boekhandels, wandelgidsen, romans en nog veel meer. Heerlijk lees- en kijkmateriaal voor lezers, wandelaars en boekenliefhebbers.
www.deboekwandelaar.nl

Stichting Bomentuin d’n Hooidonk
Het Tree Art Festival vindt plaats op het terrein van Stichting Bomentuin d’n Hooidonk. Lees alles over deze stichting en de bomentuin op de website!
www.denhooidonk.nl


CELLO\Hal36
Voor Sint-Michielsgestel en omstreken is HAL36 een hotspot voor mooie cadeau- en woonartikelen én mooie ontmoetingen. Het pand is één grote ruimte met winkel en verschillende werkateliers. In de werkateliers staan zelfgemaakte producten zoals woondecoratie, houten meubels, planten en kleurrijk keramiek. Bovendien hebben de bezoekers goed zicht in de ruimtes waar de medewerkers hun ambacht uitvoeren. Hal 36 doet met de hout werkplaats mee aan Tree Art Festival, met een kunstwerk.
www.cello-zorg.nl/nieuws/hal36-met-elkaar-creatief-of-ambachtelijk-aan-het-werk/

Natuurgroep Gestel
Natuurgroep Gestel is een actieve vereniging die zich sinds 1993 inzet voor natuur en landschap in alle kernen en in het buitengebied van Sint-Michielsgestel. We willen zowel leden als niet-leden bewust maken en laten genieten van de natuur om ons heen.
Er zijn excursies en activiteiten voor alle leeftijden, van scholenprojecten en de JeugdNatuurgroep tot Seniorenwandelingen. We organiseren lezingen en cursussen, en doen werkzaamheden in de natuur.
www.natuurgroepgestel.nl
Toegang: vrij
Datum: 25 juni, 16 juli
Tijd: 13:00 -17:30

 

Bomen klimmen

Ook aan de avonturiers onder jullie is gedacht. Er is de mogelijkheid om begeleid een sterke grote boom te beklimmen met touwen.  Leuk voor kinderen! Begeleiding is in goede handen door o.a. Ludo van Mill. Van Mil en Essenstam V.O.F. is een boomverzorgingsbedrijf dat werkt vanuit Den Dungen. Zij werken hard met veel kennis van bomen, planten, grond- en meststoffen en hout.

www.vanmilenessenstam.nl
Toegang: vrij
Datum: 25 juni, 16 juli
Tijd: doorlopend


Workshop gedichten schrijven – Piet van den Boom

Piet is één van de vrijwilligers van de stichting Bomentuin d’n Hooidonk. Hij is de auteur van het informatie boekje over de bomentuin, wat te koop is voor €7,50. Het beschrijft het ontstaan van de bomentuin en ook de visie van de initiators Frens en Mia van den Biggelaar. Piet is naast auteur ook dichter! En hij geeft een leuke workshop gedichten schrijven, in en om de tent die we hebben opgezet op het terrein van de bomentuin. Op 25 juni is er gelegenheid om de workshop te volgen, de voordracht van de gedichten vindt plaats op de sluitingsdag 16 juli. Dus, leeg je hoofd, scherp je pen en laat je inspireren door Piet van den Boom.
Toegang: vrij, aanmelden nodig
Datum: 25 juni, 16 juli
Tijd: 15:00


Voorstelling verhalen vertellen – Casper Hoenderdos

We hebben Casper Hoenderdos uit Heeswijk-Dinther uitgenodigd om verhalen te vertellen. En dat kan hij als geen ander. Casper neemt zijn inspiratie museum mee, een pipowagen met een verhaal. Dit evenement is niet te missen en zal zorgen voor een glimlach op ieders gezicht.
www.inspiratiemuseum.nl
Toegang: vrij, aanmelden nodig
Datum: 9 juli
Tijd: ntb


Workhop Boetseren met klei voor kinderen – OKI

In en om de tent op het terrein van de bomentuin wordt een workshop Boetseren met klei voor kinderen gegeven. En wel door de kunstenaars van het kunstcollectief OKI. Je gaat zelf aan de slag met het maken van een werkstuk van  klei geïnspireerd op wat er allemaal in de bomentuin te zien is. Dit kan van alles zijn. Te denken valt aan vogeltjes, insecten, bladeren, takjes, bomen etc. Ook kunnen (natuurlijke) materialen die in de bomentuin te vinden zijn erin verwerkt worden. We willen de opdracht zo vrij mogelijk houden dus  “eigen fantasie” is welkom! Ook  kunnen de kinderen hun werkstuk(je) schilderen en op sokkeltjes (blokjes hout) zetten.
Toegang: vrij, aanmelden nodig
Datum: 9 juli
Tijd: 14:30-16:00


Yoga les - Marjan Heerkens

Marjan Heerkens, verzorgt 2 yoga lessen. Ze is sinds 30 jaar een integrale massagetherapeute en al 20 jaar yogadocente, docente op massage-opleidingen en ze organiseert leuke wandel en yoga-reisjes. Ze woont weer in Den Dungen, waar ze haar praktijk heeft. Yoga leert je aarden en je rust te behouden. Yoga is geen doel, maar een weg naar meer bewustzijn en een bredere horizon. Yoga leert je te ontspannen in drukte, te zijn waar je bent, hier en nu. Bekend om haar veelzijdige variatie, zal zij het thema ‘verbinding’ tot uiting laten komen in de yoga-oefeningen. Je bent van harte welkom in de les van 11.00 u of 19.00 u.

Er kunnen maximaal 15 mensen meedoen, dus meld je van tevoren even aan. Je kunt je eigen matje meebrengen of er eentje van Marjan gebruiken.
We gaan oefenen met gemakkelijke kleding aan en op blote voeten.
www.marjanheerkens.nl
Toegang: vrij, aanmelden nodig
Datum: 9 juli
Tijd: 11:00 en 19:00


Workshop Geluk - Jan Jaap van Hoeckel

Wandelen tussen de bomen maakt veel mensen rustig en laat mensen nadenken over het leven. Vraag het Jan Jaap maar. Hij is auteur van boeken over Geluk, woonachtig in Gemonde, en hij geeft speciaal voor Tree Art Festival een inspirerende workshop over Geluk. Wie weet wat geluk is? Kom langs en laat je prikkelen!
www.goedinjevel.nl
Toegang: vrij, aanmelden nodig
Datum: 2 juli
Tijd: ntb

Workhop Schilderen – met Cindy de Graaff

In en om de tent op het terrein van de bomentuin wordt een workshop Schilderen gegeven. En wel door Cindy de Graaff die verbonden is aan scholen in Berlicum. Je gaat zelf aan de slag met het maken van jouw eigen kunstwerk, geïnspireerd door de kunstwerken in de bomentuin en de natuur om je heen.
www.projekt-c.nl
Toegang: vrij, aanmelden nodig
Datum: 9 juli
Tijd: 15:00-16:30


Life Dance voorstelling moderne dans

LiFe Dance is een dansschool in Den Dungen die in 2010 door Lieke van Grinsven en Femke van Alebeek is opgericht. Binnen de dansschool is er plaats voor iedereen. Voor alle leeftijden zijn er groepen en ook nog eens diverse dansvormen. Zie voor nadere informatie de website. Op Bodenven 1 in Maaskantje zijn er drie danszalen; er is altijd actie.
Life Dance, die recentelijk nog de finale haalde van Holland’s Got Talent met hun hip-hop groep, neemt deel aan het Tree Art Festival. En wel met haar moderne dans groep. Er is een stuk gemaakt helemaal geënt op de bomentuin en specifiek de locatie rond het vennetje. Kom langs om deze unieke voorstelling te zien!
www.lifedance.nl
Toegang: vrij
Datum: 16 juli
Tijd: 14:30 en 15:30


E-mailen
Instagram