logo

Bomentuin "d'n Hooidonk"

Bomentuin (ook arboretum genoemd) "d'n Hooidonk" is een nog relatied jonge bomentuin.
Er worden vooral nieuwe soorten of varieteiten geplant, ook om meer variatie te krijgen in het bomenbestand.
Op de naambordjes bij de bomen staat de naam vermeld en het plantjaar, zodat we de ontwikkeling per jaar goed in de gaten kunnen houden, vooral wat betreft: winterhardheid, vergroeining van de veredeling, windvastheid, beworteling, enz.

Tevens staan er, momenteel 60 stuks, bordjes met tekst, waar we mensen in eren die "goed doen" of "goed gedaan hebben"! Bijvoorbeeld mensen welke veel betekenen voor zieke of eenzame mensen of degene die met verdriet door het leven gaat, om aan hen dan een luisterend oor te geven. Maar ook bijvoorbeeld een partner die soms jarenlang de liefde blijft koesteren, ook bij een soms langdurige ernstige beperking van "zijn lief"! Het zijn maar enkele voorbeelden van mensen welke hiervoor een pluim bevestigen en waarderen / verdienen Ún die hier ook krijgen.
Wij hopen dat degene die deze bordjes hier lezen zelf geinspireerd worden om hun denkwijze hierdoor misschien wat op te laten frissen, ten gunste van de ander!

De psychiater Dirk de Wachter, welke samen met zijn vrouw Karin pleit voor wat minder "ikkigheid" en die voelen voor de manier van denken zoals Levinas 50 jaar geleden al voor ijverde: "La petit BontÚ" (Het kleine goede)!.

Wat ons betreft worden zelfs de bomen die hier nu staan ondergeschikt gemaakt voor wat wij proberen uit te dragen! Zou dit misschien altijd al de bedoeling zijn geweest?.


      

      

 Home